Οι υπηρεσίες μας• Γενικές Απολυμάνσεις

Τι ονομάζουμε απολύμανση?
Απολύμανση ορίζεται η μείωση του μικροβιακού φορτίου νοσογόνων και παθογόνων μικροοργανισμών όπως ιοί,βακτήρια,μικρόβια,μύκητες κ.τ.λ. και έχει σκοπό την απομάκρυνση,αδρανοποίηση ή καταστροφή αυτών των επιβλαβών παθογόνων μικροοργανισμών σε χώρους και επιφάνειες σε ένα μεγάλο ποσοστό. Η επιθυμητή μείωση του αριθμού μικροβίων είναι κατά 99,99% το λιγότερο,ενώ αυτά που απομένουν δεν είναι ικανά να μεταδώσουν κάποια ασθένεια ή μόλυνση.

Σε ποιούς χώρους θεωρείται απαραίτητη?
Η απολύμανση κρίνεται απαραίτητη ιδιαίτερα σε χώρους που συνωστίζονται αρκετά άτομα όπως νοσοκομεία,σχολεία,γήπεδα,ξενοδοχεία,μέσα μαζικής μεταφοράς κ.α.αλλά και σε κάθε χώρο εργασίας ή οικείας που επιβεβαιωμένα εισήλθε άτομο που νοσεί. Επίσης κρίνεται σωστό να εφαρμόζεται μετά τη μυοκτονία και την απεντόμωση λόγω του ότι τα τρωκτικά και τα έντομα μεταφέρουν πάνω τους παθογόνους μικροοργανισμούς που μπορούν να αφήσουν στον χώρο μας περνώντας ή πεθαίνοντας εκεί.

Ποιες ενέργειες πρέπει να κάνετε πριν την απολύμανση?
Για να πετύχει η απολύμανση θα πρέπει ο χώρος να είναι απαλλαγμένος από ρύπους ανόργανης και οργανικής φύσης,έτσι ώστε το απολυμαντικό σκεύασμα να μην έχει δυσκολία προσέγγισης στους παθογόνους μικροοργανισμούς και να μην δεσμεύεται από τους ρύπους αυτούς.

Η εφαρμογή
Τα βιοκτόνα απολυμαντικά σκευάσματα που χρησιμοποιούμε είναι ασφαλή για τον άνθρωπο και κατάλληλα για κατοικημένους χώρους και χώρους εστίασης,δεν διαβρώνουν τις επιφάνειες που έρχονται σε επάφη και είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ με άδεια κυκλοφορίας.

Η απολύμανση γίνεται είτε με ψεκαστήρα προπιέσεως και ψεκαστήρα μπαταρίας είτε με fogger ψυχρής εκνέφωσης. Τα απολυμαντικά σκευάσματα δεν έχουν υπολειμματικότητα οπότε,σε χώρους που επιμολύνονται συχνά,η απολύμανση θα πρέπει να επαναλαμβάνεται διαρκώς.

• Υγειονομικές Μελέτες βάσει HACCP

• Εντομοκτονίες

Τα πιο συνήθη έντομα που συναντάμε στο χώρο μας και αποτελούν απειλή για τη δημόσια υγεία είναι οι κατσαρίδες,τα κουνούπια,οι μύγες,τα τσιμπούρια ή κρότωνες,οι ψύλλοι,οι κοριοί,τα ακάρεα,οι σφήκες. Η απεντόμωση γίνεται με σκευάσματα,εγκεκριμένα από το Υπουργείο,με δελτίο ασφαλείας του χημικού προιόντος(MSDS). Αρχικά γίνεται η αναγνώριση του εχθρού από τους γεωπόνους της εταιρείας μας και μετά επέρχεται η χημική αντιμετώπιση εφόσον αυτή κρίνεται απαραίτητη λόγω του μεγάλου πληθυσμού των παρασίτων και της απειλής της υγείας των πελατών μας. Η εφαρμογή γίνεται στις εστίες του προβλήματος αλλά έχοντας ως τακτική την δημιουργία ζωνών ασφαλείας στο χώρο που θέλουμε να προστατεύσουμε έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα.
Τρόποι απεντόμωσης : 1)Ψεκασμός, 2)Fumigation, 3)Gel, 4)Ηλεκτρικές Εντομοπαγίδες, 5)Κόλλες πολλαπλών συλλήψεων

• Μυοκτονίες

Τα πιο συχνά απαντώμενα τρωκτικά στην Ελλάδα είναι ο οικιακός ποντικός(Mus musculus),οι αρουραίοι Rattus rattus και Rattus norvegicus,αρουραίος στέγης και νορβηγικός αντίστοιχα και ο αρουραίος των αγρών Microtus arvalis. Η μυοκτονία γίνεται τοποθετωντας είτε παγίδες πολλαπλών συλλήψεων είτε παγίδες ασφαλείας με φάρμακο.Το παν είναι η ασφάλεια των οργανισμών μη στόχων όπως τα παιδιά και τα κατοικίδια.Οι γεωπόνοι τις εταιρείας μας θα σας υποδείξουν πρόσθετα μέτρα που θα πρέπει να πάρετε για να θωρακίσετε τον χώρο σας.

• Φιδοαπωθήσεις

Το κράτος έχει θεσπίσει νόμους που απαγορεύουν την εξολόθρευση των φιδιών επιτρέποντας μόνο την απώθησή τους. Η Ελληνική Νομοθεσία απαγορεύει την θανάτωσή ή το κυνήγι των φιδιών. Η απώθηση των φιδιών γίνεται με εγκεκριμένα σκευάσματα σε υγρή μορφή που ψεκάζονται αλλά και σε κοκκώδη.

• Ακαρεοκτονία

Υπάρχουν είδη ακάρεων όπως το άκαρι της ψώρας του ανθρώπου,των ζώων και κυρίως της σκόνης του σπιτιού που βρίσκονται σε κρεβατοκάμαρες και κουζίνες με προτίμηση στα στρώματα,χαλιά,γεμισμένα έπιπλα και κλινοσκεπάσματα. Η απεντόμωση γίνεται με υποκαπνισμό με τη χρήση fogger αλλά και με υποκαπνιστικό σκεύασμα αναλόγως την περίπτωση.

• Ξυλοφάγα έντομα

Ξυλοφάγα έντομα είναι αυτά που προσβάλουν τις ξυλώδεις επιφάνειες του χώρου μας όπως το πάτωμα,το ταβάνι,τα κουφώματα παραθύρων και πορτών,τα κάδρα,τα έπιπλα ακόμα και βιβλία. Η ζημία που προκαλούν συνήθως δεν είναι εμφανής γιατί η προσβολή ξεκινάει από το εσωτερικό των ξύλων.Ο άνθρωπος συνήθως το αντιλαμβάνεται από τον ήχο που ίσως κάνουν,το πριονίδι που αφήνουν,τις οπές(σαράκι,ξυλοφάγα μυρμήγκια κ.α.)είτε σε τελικό στάδιο όταν τα κουφώματα αποδειχθούν ότι είναι κούφια (τερμίτες).

• Ψύλλους

Τα είδη των ψύλλων είναι ο ψύλλος του ανθρώπου,του σκύλου,της γάτας και των ποντικών. Οι ψύλλοι δε ανήκουν στα βαδιστικά έντομα αλλά σε αυτά που πηδούν οπότε και η απεντόμωση γίνεται με διαφορετικό τρόπο από όλα τα υπόλοιπα.

• Κοριούς

Οι κοριοί βρίσκονται σε αγροτικά και αστικά περιβάλλοντα. Προτιμούν αίμα ανθρώπου σε ζεστά σπίτια,στα κρεβάτια και τα στρώματα.

• Απωθήσεις πτηνών

Για την απώθηση πτηνών τοποθετούμε στο σημείο που κάθονται και δημιουργούν εστία μόλυνσης,είτε ακίδες,είτε συρματόπλεγμα,είτε ειδικά σκευάσματα που τα κάνουν να φοβούνται το σημείο αυτό,είτε ειδικές συσκευές με προσομοιώσεις φωνής πουλιών που τα κάνουν να αισθάνονται απειλή αλλά και ότι νέο βγει στην αγορά. Αναλόγως το σημείο και την πρόσβαση που έχουμε επιλέγουμε την καταλληλότερη λύση για το πιο σίγουρο αποτέλεσμα.

• Fumigation

Το fumigation είναι τρόπος εντομοκτονίας υποκαπνιστικού τύπου με θερμό ή ψυχρό fogger.